:: TMBikers Next Ride... Mana..? Bila...? ::


Tajuk:
KAYUHAN MALAM BERSAMA KAK LIMAH
Tarikh:
Setiap hari Isnin & Rabu (ROAD)
Tarikh: Setiap hari Jumaat (Takde hantu: OFFROAD/ Ada hantu: ROAD)
Masa kumpul: 9.00 malam
Lokasi kumpul: Parking lot Klinik Syifa (depan pintu utama UPSI)
Masa Tayar Golek: Lepas semua dah tak sabo..
Trail road: Tg Malim-Proton City-Behrang Stesen-Changkat Asa-Tg Malim
Trail offroad:
Tg Malim -Ladang Behrang-Behrang 2020-Behrang Stesen-Kg Kelawar-Kg Lambak-Tg Malim
_______________________________________________________________________________________________

Tajuk:
KAYUHAN HUJUNG MINGGU INI
Tarikh:
28 April 2011 (Sabtu)
Destinasi: FRIM (Start dari Hospital Kusta, Sungai Buluh)
Masa kumpul: 7.30 pagi
Lokasi kumpul: Mamak 24 jam, Tanjung Malim
Masa Keta Golek: Lepas roti telo masuk perut
Ketua rombongan: Abad
Pesanan Kak Limah:
Awak nak tolak je sampai Heli Pad



Peta laluan "Road" :


Peta laluan "Off-Road Malam" (agak2 saja daa) :


:: Jangan lupa bawak air, minyak urat, tiub, tools & reflektor tau ::
:: Jangan lupa tukar bateri & pasang segala jenis lampu lip-lap, kalimantang, spot light, lampu jalan, etc. tau! ::
:: Jangan lupa ajak jiran-jiran yang lawa sekali tau! ::

Halaman

Isnin, 23 Februari 2009

Lagi Lagi Kayuh Petang.... 23/02/09

Kayuh petang lagi... Lagi lagi kayuh petang.... hehehehehehe...
Assalamualaikum sahabat2 bloggers dan MTbers sekalian...

Tu dia... Kami kayuh petang lagi... Kali ni lebih dasat... Kenapa dasat ? Sebab kami berkayuh dalam hujan yang teramat lebat... Memang betul tuan2... Hujan memang lebat giler... Tapi tu la yang bestnya... Jarang dapat kayuh dalam hujan lebat2 nih... Masa kecik2 dulu mak tak bagi... Kena marah... Sekaranglah masanya untuk menikmati keseronokan kayuh basikal dalam hujan... hehehehehe... Mak nak marah pon takleh sebab jauh kat kampung... kuikuikuikuikuikui...

Sebelum ni hanya AO dan Fisol saja yang kayuh petang nih... Tapi kali ini ahli dah tambah sorang lagi... Sekaligus menambahkan keahlian TM Bikers... Beliau adalah bro Yamin a.k.a tukangkebun... Hehehehehe... Best2... Sempoi dia ni... Kuat pon kuat... Sambil kayuh naik bukit sambil boleh pandang2 belakang tuuuu....

Kayuh bermula dari rumah AO (aku le) jam 6.15 ptg... Kira dah lambat jugak dan hujan pun tengah lebat bagai dicurah2... Tapi itu tidak menjadi soal... AO dan Fisol memang enjoy kayuh dalam hujan ni... Si Yamin pulak takder hal... Dia on sajaaa....

Bermula tenang mengharung hujan... Dakian pertama ke tangki air... tarak hal... tarmac je... Lepas tu..... DH yang pertama... Hujan tetap lebat... Air bergelinangan atas trek tanah merah sekaligus menutup lopak dah lurah hakisan alur air di permukaannya... Trek yang berlurah dan berlubang sana sini kini dah nampak rata ditenggelami air...

Bagi AO dan Fisol... Tak jadi hal sebab dah masak dengan selok belok trek ni... Tapi Yamin... Ni la first time dia layan trek ni... Nak jadi hal... Yamin a.k.a tukangkebun terlibat dalam satu kemalangan ketika DH pertama... Adusssss... Koyak jugak la kulit kaki... Tapi tak lah serius... Luka biasa jer... Adat berkayuh... Tak jatuh maka tak sakit...hehehehehe... Jangan marah bro Yaminnnn....

Ingat nak patah balik sebab member dah injured... Tapi bro Yamin nak teruskan jugak... Hujan pulak tak nampak macam nak berenti... Sambung kayuhhhhh....

Sampai atas bukit kedua... Berenti jap... Melepaskan lelah mendaki... Ambik gambar laaaa... Tapi takleh nak shoot banyak sebab ujan... Takut gambar kemana... Kamera plak jahanam... kuikuikuikuikuikui...

Di penghujung kayuhan... Kami sempat la layan spot yang ada "bump" aritu... Maka masing2 layan la selompat dua.. Tapi agak sedikit bahaya sebab ujan terlalu lebat... Licin... silap lompat... Terlipat...

Abis lompat... Kayuhan pulang dilancarkan... Sampai semula di starting point jam 7.20 kurang lebih... Jadi la...

Berikut adalah foto yang sempat dirakamkan sepanjang ride kali ni....


AO


Fisol


Yamin a.k.a tukangkebun the newest TM Bikers member... Welcome to da club bro...!




Kecederaan ringan di kaki Yamin... Adehh.. isk...isk... Jangan serik bro...!




Begitulah alkisahnya siri lagi lagi kayuh petang kali ini... Apapun enjoy ride tu yang penting... Saya selaku wakil TM Bikers Gang yang lain mengucapkan selamat datang kepada sdr Yamin... Semoga kehadiran sdr akan memeriahkan lagi senario perkayuhan MTB di Tanjong Malim ini khasnya dan di seantero Malaya amnya... cheeeeewaaaahhhhhh.....!

Sekian dulu untuk kali ini... Semoga berjumpa dalam siri fun ride yang akan datang...

Keep on riding guys... And...... Have a nice day....!

6 ulasan:

pojie berkata...

perrrghh.. sempoii.. bertambah menarik bila ujan..
bleh buat trail rasmi nih hehehe..

tq azri utk gambag,.. mmg x sabag nk kayoh (tolak) kt trail baru nih.. lps ni port kt rumah aku plak..hehe

& selamat berkenalan & selamat berkayuh di trail behrang utk bro Yamin...

AO berkata...

centeeeeeekkkkk.... sabar bro... takkan lari bukit dikejar...
Nanti hang balik... kita gayang itu bukit cukup2...

tukangkebun berkata...

ao & fisol time kasih sudi ride dgn teman. memang "rider tegar" hangpa duaorang! makin lebat ujan makin laju! kihkihkih!! tapi trek semalam memang best la.. walaupun pendek tapi semua ada: turun bukit, naik bukit, jatuh bukit (aduuiihhh), kornar baring, lompat (walaupun teman lompat2 ayam aje), etc..

terperanjat puankebun semalam tgk teman balik pakai kain pelikat!! "apsal laki aku ni dahla balik malam, pakai kain pulak tu.. kata pegi kayuh beskal tadi". kecurigaan yg jelas terpancar diwajahnya tiba2 bertukar kepada 'kekesianan' sebaik terpandang "KECEDERAAN PARAH" teman. terus suruh teman pakai helmet fullface motor lain kali. muahaha!! sayang jugak puankebun kat teman yob!!

lain kali free kita ride lagi. rain or shine kita redah!!

AO berkata...

tukangkebun.... Tu la dianya isteri... Dalam marah2.. Curiga.. Cemburu buta... Jauh di sudut hati mereka... Sayang pada suami... Tu baru teman bagi mike balik pakai kain pelikat tu... Kalau mike bagi kain batik semalam...Hahahahahah...

pojie berkata...

Yamin,.. balik pakai kain pelikat kaa... mesti sekali tgk mcm lepas bersunat..kihkihkih

apa2pun jgn serik ... :P

dulu2pun Azri biasa terjun kepala dulu... (terjun tiruk ke sungai lee) hehehe

tukangkebun berkata...

ao, kalau kain batik.. mau terus dibelikan full susp hadiah kat teman.. muahaha!!

pojie, insyaallah tak serik. prebet mcm teman ni kira mcm dapat 1 "calit" la semalam. Kena pulak komando hardcore yg train..

Related Posts with Thumbnails