:: TMBikers Next Ride... Mana..? Bila...? ::


Tajuk:
KAYUHAN MALAM BERSAMA KAK LIMAH
Tarikh:
Setiap hari Isnin & Rabu (ROAD)
Tarikh: Setiap hari Jumaat (Takde hantu: OFFROAD/ Ada hantu: ROAD)
Masa kumpul: 9.00 malam
Lokasi kumpul: Parking lot Klinik Syifa (depan pintu utama UPSI)
Masa Tayar Golek: Lepas semua dah tak sabo..
Trail road: Tg Malim-Proton City-Behrang Stesen-Changkat Asa-Tg Malim
Trail offroad:
Tg Malim -Ladang Behrang-Behrang 2020-Behrang Stesen-Kg Kelawar-Kg Lambak-Tg Malim
_______________________________________________________________________________________________

Tajuk:
KAYUHAN HUJUNG MINGGU INI
Tarikh:
28 April 2011 (Sabtu)
Destinasi: FRIM (Start dari Hospital Kusta, Sungai Buluh)
Masa kumpul: 7.30 pagi
Lokasi kumpul: Mamak 24 jam, Tanjung Malim
Masa Keta Golek: Lepas roti telo masuk perut
Ketua rombongan: Abad
Pesanan Kak Limah:
Awak nak tolak je sampai Heli Pad



Peta laluan "Road" :


Peta laluan "Off-Road Malam" (agak2 saja daa) :


:: Jangan lupa bawak air, minyak urat, tiub, tools & reflektor tau ::
:: Jangan lupa tukar bateri & pasang segala jenis lampu lip-lap, kalimantang, spot light, lampu jalan, etc. tau! ::
:: Jangan lupa ajak jiran-jiran yang lawa sekali tau! ::

Halaman

Rabu, 30 Disember 2009

B+ untuk KAWAT 2009 (27 Disember 2009)

Ahad, 27 Disember 2009. Assalammualaikum semua... Apa kabo? Dah minum..? huhu!! Maka berlalulah sudah jambori terakhir untuk tahun 2009. Tak banyak yang boleh tukangkebun ulas untuk jambori ni. Semua bloggers MTB yang "terkena" dah pun menembak tanpa kesian. Memang banyak kelemahan yang tak sepatutnya berlaku untuk penganjuran ni, tapi yang lebih mengecewakan langsung takde penjelasan ataupun permintaan maaf daripada penganjur sampai sekarang. Apapun, walau seteruk mana sekalipun penganjuran, tukangkebun tetap memberikan gred B+ untuk penganjur Kayuhan Warisan Taiping 2009.
B+
=sendiri paham le yop!

Jemputlah ye layan apa yang ada kat bawah.. huhu!!


Goodies: jersey, plat no yg cantik (ikhlas), tag peserta (suruh talipon 999 kalau kecemasan) dan paper bag taiping

Pukul 7am beskal kebun dah siap untuk ditolak

Joe & Kulat (KayuhBeb)

7.22am: Yang kaki pecut dah standby kat starting line dah

Jamal pun ada




7.45: Tak mula lagi, Acong dah nak tertido...

Time ni hati masih suci bersih lagi

7.48am: Tak nampak MB pun...



8.05am: Berlepaspun akhirnya...

Kulat mengetuai Kayuhbeb

Time ni sesape pun nampak kuat..

Bro Sumi (2 dari kiri) tu siap pasang kamera kat fork tuh..

Shhh jangan bising.. area kubor ni..

Ada lagi orang kat belakang.. lega...

Mula mendaki dah..

Mula offroad dah...

Trail ni kalau buat turun memang sedarrppp!!

Habis la dara bukit larut hari ni..

Licin sangat, terjatuh pulak bro Megat (betul ke?)

Single track yang layan kalau tak jammed

BC: "Ok, aku nak kayuh laju2, best layan single track ni"

Aisehmen, belum apa2 dah jammed...

Jambatan reput...

Dan jammed lagi...

Lintas sungai kecik

Macam2 teknik mengangkat digunakan

Lintas sungai lagi, patut la jammed, ada pagar..

BC tolong adik kecik angkat beskal

10.45am: CP1: 17km

Time kasih petugas2 CP1 yang tolong angkat beskal. Siap pesan turun seat, jangan brek, layan aje DH...

Meet Acong..

Ni yang aku paling benci.. mendaki tarmac ditengahari, dibelakang umah orang!
Pondok Taman Lake View

Megat bertanyakan "pakcik, ada nampak bapak saya tak?".. tu la kau laju sangat

Unofficial water point. They should organize 2010 KAWAT

"Naik atas, masuk offroad, DH.. lepas tu ada water point kat sane bang..." kata2 bangang marshall KAWAT09

Tangki air aje yang ada


Ala2 lega bila masuk offroad, mesti DH best kat depan tu..

Aiks, jammed lagi?

Pemandangan memang cantik

Tapi kalu berani turun memang kompom ke gaung!

12pm: Permulaan trek babi

Curam, licin, sadis & bodo!

12.30pm: Masih lagi tak bergerak..

Asyik tergelincir bodo aje kat sini



4 ulasan:

pojie berkata...

ingatkan hg x jd pi, Min..

baca kt blog lain semua dok mengutuk...

tp yg kompom jamboree tu hampeh bila hang pon menyumpah sama... hehehe.. maklomla insan yg berhati suci murni dan penyabag kalau dah start maki tuu mmg dah betoi2 x tahan la tuuu...

administrator berkata...

aku tekejut mula tengok ang bagi B+.... bila baca lepas tu bukan B+ tapiB+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Member Crossort sampai kena patuk ular pun ada masa melongsor atas tanah... sampai ke hospital.... sendiri la... bukan depa hantag....
lawat blog http://crossortxc.blogspot.com

tukangkebun berkata...

Pojie, nasib baik sangat hang tak masuk. kalau tak bertambah B++++ lah KAWAT09 ni kena. Nanti free aku hantaq jersey kat hang.

tukangkebun berkata...

Mod, tq datang visit. Dah baca lama dah.. huhu.. Sian kat jort. Nasib baik takdak apa2 na. Patut la depa letak no 999 besaq2 kat tag nama tu, memang suruh call sendiri & pegi sendiri!

Related Posts with Thumbnails